Odlična atmosfera na 4. Sambasticu u Senju

Kada je Udruga Zumba Rijeka pred malo više od mjesec dana dobila poziv za sudjelovanje na 4. Sambasticu, Samba festivalu u Senju, nitko nije ni slutio što se sve može očekivati na trodnevnom obilju sambe i srodnih vatrenih ritmova.

Unatoč kasnom startu iz Rijeke u četvrtak popodne vedra skupina Udruge je na vrijeme stigla u Senj i dočekana je raširenih ruku i širokih osmijeha od strane organizatora iz Sambe ispod Volte, Senj.

Početak programa nije kasnio ni minutu, a sudionike i publiku je pozdravio i gradonačelnik Senja i zaželio svima dobru zabavu. Nakon vrućeg zagrijavanja plesačica iz Senja, na pozornicu na Trgu Cilnica su zakoračile cure i jedan dečko iz Udruge Zumba Rijeka i svojom pozitivnom energijom i žarom podigli atmosferu i pripremili teren za sve sudionike koji  su nastupili nakon njih. Tempo i vruću atmosferu održali su i dečki (i dvije cure) iz Academia de Capoeira, Rijeka koji su svojim nastupom zapalili sveprisutne i svim bateriama osigurali spremnu publiku.

Grupe su jedna po jedna iznova svojim preformansom iznenađivale publiku i unosile dašak zemlje iz koje su došle, iz skoro svih dijelova Europe;  Austrije(Gloggritz, Beč, Graz), Italije(Trst), Francuske(Montauban), Mađarske(Budimpešta), Njemačke(Munchen) i Hrvatske(Zagreb, Senj). I nakon „službenog“ kraja programa, zabava se nastavila po svim uglovima Senja do ranog jutra.

 

Energija festivala nastavila se i sljedeći dan kada su se grupe u „ranu zoru“ oko 1 popodne ukrcale na brodove za Lopar, na otoku Rabu. Večernji program se održavao na predivnoj pješčanoj Rajskoj plaži na kojoj su sudionici proveli dobar dio popodneva u igranju picigina, šetnji po kilometarski dugačkom plićaku i samom točanju i rashlađivanju. Mimohodom je otvoren program i Sambastico je predstavljen stanovnicima otoka i turistima koji su oduševljeno pozdravili dugačku karavanu. Zumba i Capoeira su ponovno pokazali koje osvježenje i energiju donose iz Rijeke i prepustili pozornicu samba ritmovima. Publika se cijelu večer dobro zabavljala a ekipa se i tu i tamo nakon nastupa i osvježila u „dubokom“ moru. Povratak u Senj je malo potrajao ali nije prošao u tišini, sa svakog dijela broda je odzvanjao drugi ritam instrumenata svih bateria.

 

Zadnji dan Sambastica se unatoč jakoj kiši i buri koja je pokušala pokvariti planove održao po rasporedu. Vrijeme se cijeli dan bunilo i oblaci su visili nad gradom a u trenutku početka zadnje večeri nebo se otvorilo. Energični ritmovi bubnjeva i udaraljki sa hrabrim „prijateljima iz Rijeke“ Zumbom i Capoeirom otjerali su kišu i snažan vjetar i festival je nastavio u punoj snazi do sitnih noćnih sati.

Oni najuporniji i željni zabave nakon tri dana uzbudljivog sudjelovanja na festivalu, noć su proveli u obližnjem Beach baru.

Nedjeljno jutro je prošlo mirno, sa pokojim veselim pozdravom između grupa u lokalnim kafićima, a organizatori, ili bar onaj dio koji je bio budan, je sa zadnjim snagama ispratio svaku grupu posebno i pokazao zašto sljedeće godine očekujemo još veći i luđi Samba festival!

Veliko hvala organizatorima na pozivu i svim sudionicima na energiji, definitivno se vidimo i dogodine, ako ne kao sudionici, onda kao publika! Fotke uskoro!

Samba ispod volte, Senj!! Hvala!

Jedan Odgovor na Odlična atmosfera na 4. Sambasticu u Senju

  1. mirko

    …that`s life, a što da vam velim – kad god vas sretnem ja se veselim..;o))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *