POKRENIMO PRIČU POKRETOM NA VIŠKOVU

Najavljujemo našu novu radionicu ” Pokrenimo priču pokretom”. Riječ je o radionici koja je utemeljena na promišljeno odabranim vježbama pokretanja tijela kojima će se postupno oblikovati maštoviti svjetovi priča.  Zašto je to važno i korisno?

Fizička aktivnost djeci je najprirodnija aktivnost i ključna je za zdravi razvoj djeteta. Današnje moderno društvo i sjedilački način života već djeluju na djecu u nižim razredima osnovne škole. Pod utjecajem tehnologije djeca postaju pasivni promatrači, tijelo je sve ukočenije, a maštoviti svijet djeteta biva podređen svijetu sugeriranom od strane tehnologije. 

Na radionici ćemo oponašati životinje, glasati se, skakati, protezati tijelo i istraživati nove pokrete. Istovremeno ćemo jačati tijelo, činiti ga fleksibilnijim, poboljšavati koordinaciju i ispravno držanje. Vježbe će biti nježne, bez kompetitivnosti i s naglaskom na uživanju u svakome pokretu. Poseban dio radionice predstavlja razdoblje opuštanja. Razvijat ćemo koncentraciju djeteta, učiti ga kako da se umiri, postane tiho i stabilno.

Pokretom ćemo pričati priče – radionica će ponuditi nekoliko likova koje ćemo oponašati pokretom, a na temelju toga osmislit ćemo događaje i male pustolovne priče. Nakon završnog opuštanja, priče ćemo oblikovati literarno, likovno, kreativno te tako stvoriti unikatne radove proizašle iz djetetova tjelesna iskustva povezanog s maštovitim djelovanjem uma. 

Radionica sadrži:

-zagrijavanje 

-akcija (vježbe – životinje, bilje, nebeske planete, predmeti…)

-igru 

-umirivanje 

-tišinu ( istraživanje daha, ležanje na leđima) 

-završno opuštanje

-stvaranje priče potaknute pokretima 

Voditeljica radionice je Jelena Uher inače nastavnica hrvatskoga jezika, zaljubljenica u pisanje i čitanje, a posebno u bajke o malim i velikim junacima i junakinjama. Po završetku studija počela se baviti jogom, a danas je aktivna instruktorica te sveobuhvatne vještine. Obožava raditi s djecom i mladima pa se specijalizirala za kreativne radionice kojima djeci približava dva srodna svijeta: svijet priča i svijet pokreta. Pokreće nas priča, pričamo pokretom!

Cijena radionice je 35 kn i namijenjena je djeci od 7 – 11 godina. 

NAČIN PRIJAVE?

Prijave su predviđene putem prijavnice na dnu članka. S obzirom  da je broj mjesta ograničen rezervaciju mjesta potrebno je izvršiti uplatom. Prijava je potvrđena tek nakon uplate. Potvrdu uplate dostaviti na sam dan radionice.

Link za prijavu: 

Kreativne radionice na Viškovu

Podaci za uplatu:

  • Društvo sportske rekreacije Zumba Rijeka
  • Ivana Milčetića 12, 51000 Rijeka
  • IBAN: HR4623400091110449096
  • Svrha: Ime radionice ( npr. Halloween) i Ime i prezime djeteta

Radionica će se održati u subotu 24.11. u 11:00 – 12:30. Mogućnost uplate i rezervacije mjesta je do ČETVRTKA 22.11.

p.s. slobodno pripremite svojim klincima i klincezama marendu, neku voćku ili sok. Poželjno je uzeti rezervne čarapice ili papuče.

 

Komentari su zatvoreni.